Αιολία

cinema2[1]

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος “ΑΙΟΛΙΑ”
Διεύθυνση: Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας
Τηλέφωνο: 210.72.47.600

Το ΣΙΝΕ ΑΙΟΛΙΑ είναι ένα παράθυρο στα πιο αξιόλογα κινηματογραφικά επιτεύγματα απ όλο τον κόσμο, προσφέροντας ταυτόχρονα μια ανάσα μέσα στην κρίση. Στηρίζοντας έμπρακτα τα λαϊκά στρώματα της πόλης, ο Δήμος Καισαριανής αποφάσισε το καλοκαίρι του 2015 να καθιερώσει τη δωρεάν προβολή κάθε Δευτέρα.  Μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, επεκτείναμε τις δωρεάν προβολές μέχρι και την Πέμπτη, ενώ απορροφήσαμε την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% κρατώντας σταθερό το εισιτήριο για τις προβολές Παρασκευής – Σαββάτου – Κυριακής, στα 5€. Θελήσαμε έτσι να δείξουμε έμπρακτα ότι -στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας- δεν θα μετακυλήσουμε το βάρος της κρίσης και του χρέους στα λαϊκά στρώματα της πόλης.

… και επαληθευτήκαμε… Από το δημοτικό κινηματογράφο ΑΙΟΛΙΑ περνούσαν πάνω από χίλια άτομα κάθε βδομάδα τόσο από την περιοχή μας, όσο και από διπλανές περιοχές. Σινεφίλ, λαϊκές οικογένειες που δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε ελάχιστων διακοπών, κόσμος που δεν μπορεί να δώσει το μικρό αντίτιμο του εισιτηρίου, και ως εκ τούτου είναι αποκλεισμένος από τις τέχνες και τον πολιτισμό. Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι επισκεπτών ήταν νεολαία (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι) που με μεγάλες παρέες έκαναν στέκι τους την ΑΙΟΛΙΑ, τα βράδια του καλοκαιριού.

Η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής, απέδειξε τον ουσιαστικό ρόλο που πρέπει και μπορεί να παίξει ένας Δημοτικός Κινηματογράφος, κόντρα στη ραγδαία εμπορευματοποίηση και την πολιτιστική υποταγή που επιτάσσουν μνημόνια και Ε.Ε. Ανέδειξε επίσης ότι η πόλη μας δεν μένει αλώβητη από τη λαίλαπα της φτωχοποίησης, και σκοπός μας είναι να μην κρύβεται πίσω από τα κλειστά παράθυρα.

Αυτός άλλωστε οφείλει να είναι ο ρόλος ενός Δημοτικού Κινηματογράφου, μια όαση μέσα στη ραγδαία εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών λειτουργιών, ένα σημείο συνάντησης του λαού και της νεολαίας με τα μεγάλα επιτεύγματα της θεραπαινίδας Τέχνης.

Ενδεικτικα προγραμματα

2015

2016